k'/.

Greenlight v2 – Brukerhåndbok

Oversikt

Greenlight gir et enkelt grensesnitt for brukere for å opprette rom, starte møter og administrere opptak. Den er inkludert med alle Big Blue Meeting-kontoer og kan brukes selv om du også bruker Big Blue Meeting gjennom API for andre systemer som WordPress eller Moodle.

Big Blue Meeting inkluderer hosting for Greenlight for alle kunder, inkludert alle installasjonsalternativer som kan installeres via vårt managerkontrollpanel. Du kan registrere deg for en gratis prøveversjon og installere Greenlight umiddelbart for å teste det ut.

Installer Greenlight

Greenlight Landing
(Greenlight-hjemmesiden/destinasjonssiden.)

For sluttbrukerne gir Greenlight:

  • Autentisering via Google, Office365, LDAP eller lokale kontoer
  • Et standard personlig rom med en permanent invitasjons-URL
  • Muligheten til å lage flere rom
  • Et grensesnitt for å vise, administrere og dele opptak

Vil du prøve prøveversjonen?

Hvem som helst kan registrere seg for en fullt funksjonell (admin multi-user) gratis prøvekonto på Big Blue Meeting og installere Greenlight på sitt eget domene eller vårt generiske meetings-server.com domene.

Funksjoner

Greenlight er en funksjonsrik applikasjon som tar sikte på å dekke alle BigBlueButton-brukernes behov.

Kontoer og profil

Meld deg inn Logg inn

Greenlight har full støtte for administrasjon av brukerkontoer. Den støtter for øyeblikket fem typer brukerautentisering:

  • I applikasjon (Greenlight)
  • Google OAuth2
  • Office365 OAuth2
  • LDAP
  • OpenID
Greenlight-pålogging

Alle disse autentiseringsleverandørene er konfigurerbare, og under installasjonsprosessen i Big Blue Manager kan du konfigurere hvilken som helst av dem under fanen avansert. Hvis du slår av autentisering i applikasjonen, deaktiveres brukerregistrering. Dette lar deg forhåndskonfigurere kontoer for spesifikke brukere som du vil ha tilgang til serveren din.

Når du er logget inn, vil du se kontoen din øverst til høyre på skjermen. Ved å klikke på navigasjonselementene ved siden av kan du navigere i Greenlight.

Greenlight Nav

Profil

Greenlight lar også brukere oppdatere kontoinformasjonen sin når som helst, inkludert å endre passord, profilbilde og språk for Greenlight.

Greenlight-innstillinger

Rom

Bruke rommet ditt

Greenlight er bygget rundt konseptet rom. For brukeren er et rom en BigBlueButton-økt som de «eier». En bruker kan legge til egendefinerte rominnstillinger, starte/stoppe rommet sitt, invitere andre til rommet sitt ved hjelp av en kort, lett kommuniserbar URL, spore økter og mer.

Greenlight-rom

For å invitere noen til å bli med i rommet ditt, trenger du bare å oppgi invitasjons-URL-en på romsiden. Når de har fulgt URL-en, vil de få en invitasjon til å bli med i rommet ditt. Hvis brukeren ikke har en Greenlight-konto, vil de bli bedt om å oppgi et navn for å bli med i rommet. Ellers vil Greenlight bruke kontonavnet deres.

Greenlight-invitasjon

Hvis rommet er aktivt, vil de bli med på ventelisten umiddelbart. Hvis rommet ikke er aktivt, vil de bli lagt til ventelisten. Når rommet starter, vil de automatisk bli lagt til rommet sammen med eieren. En bruker kan forlate ventelisten ganske enkelt ved å forlate siden.

Greenlight venter

Opprette nye rom

Når du registrerer deg for Greenlight, oppretter applikasjonen hjemmerommet ditt som heter «Hjemmerom». Du står fritt til å opprette så mange nye rom du vil til forskjellige formål. For å opprette et nytt rom klikker du bare på «Opprett et rom»-blokken fra listen over rom. Du kan konfigurere romspesifikke innstillinger for å tilpasse hvert rom. For å se hva hver innstilling gjør, se Rominnstillinger

Greenlight Lag rom

Ditt nye rom vil da vises under ditt nåværende rom, og du kan klikke for å bytte mellom dem. Hjemmerommet ditt er det med hjemmeikonet. Du kan slette et rom ved å bruke rom-rullegardinmenyen.

Greenlight flere rom

Rominnstillinger

Merk: Endringer i rominnstillinger gjelder ikke for møter som kjører/er aktive

Stille Tekniske beskrivelser
Generer en valgfri romtilgangskode Genererer en tilgangskode som brukere må angi før de får lov til å bli med i rommet. En tilgangskode kan genereres tilfeldig ved å klikke på terningikonet til venstre, og kan fjernes ved å klikke på søppelikonet til høyre.
Ignorer brukere når de blir med Demper automatisk brukeren når de blir med i BigBlueButton-møtet
Krev moderatorgodkjenning før du blir med Spør moderatoren for BigBlueButton-møtet når en bruker prøver å bli med. Hvis brukeren blir godkjent, vil de kunne bli med på møtet.
Tillat enhver bruker å starte dette møtet Lar enhver bruker starte møtet. Som standard vil bare romeieren bli med som moderator.
Alle brukere blir med som moderatorer Gir alle brukere moderatorrettigheter i BigBlueButton når de blir med i møtet.
Bli med meg automatisk inn i rommet Blir automatisk med brukeren inn i rommet etter at rommet er opprettet.

Gi rom nytt navn

Bruker overskriften

Hvis du holder markøren over romnavnet, bør du se et redigeringsikon

Rediger ikon for Greenlight Room Header

Du kan enten klikke på redigeringsikonet eller dobbeltklikke på overskriften for å aktivere redigeringsmodus:

Redigeringsmodus for Greenlight Room Header

Etterpå kan du endre navnet ved å klikke hvor som helst eller trykke på enter-tasten.

Bruke romblokken

Hvis du ser på en romblokk, vil du se tre ellipser som du kan klikke på for å se alternativene for dette rommet. Du kan klikke på Rominnstillinger for å vise en modal som lar deg redigere alle funksjonene i rommet.

Etterpå lagres endringene ved å klikke på Oppdater rom .

Greenlight Room Block Edit Dropdown
Redigeringsmodus for Greenlight Room Block

Administrer tilgang

I rullegardinmenyen Romhandlinger er det en innstilling som lar brukere dele rom.

Greenlight-rom med delt tilgang

For å dele et rom med en annen bruker, klikk på rullegardinmenyen og søk etter brukeren ved hjelp av enten e-postadressen eller brukeridentifikasjonsnavnet deres.

Greenlight Rom Delt Modal

Når du klikker på en bruker du vil legge til, legges de til i Delt med-området i en ventende status. Ingen endringer gjøres med mindre du klikker på Lagre endringer- knappen.

Greenlight-rom delt venter

Brukere som rommet har blitt delt med, vises i følgende tilstand:

Greenlight-rom delt lagt til

Du kan oppheve delingen av et rom med en bruker ved å klikke på x- ikonet. Igjen, ingen endringer lagres før du klikker på Lagre endringer- knappen.

Greenlight-rom delt Fjern

Når et rom er delt, vil brukerne som det deles med, ha tilgang til det rommet i romlisten. De vil kunne se/starte møtet og se opptakene. Merk at kun romeieren kan redigere/slette rommet og opptakene.

For brukeren som har rommet delt med seg, vil rommet nå vises i romlisten deres med et delingsikon og navnet på brukeren som delte rommet med dem.

Greenlight-rom delt

Brukeren har også muligheten til å fjerne et uønsket delt rom fra romlisten.

Greenlight-rom Fjern delt

innspillinger

Viser opptak

På romsiden din vil alle opptak for det rommet bli listet opp nederst under undertittelen for opptak. Denne tabellen inneholder informasjon om opptaket, samt opptaksformatene. Du kan klikke på et av disse formatene, og opptaket åpnes i en ny fane.

Greenlight-opptak

Hvert opptak har en synlighet knyttet til seg, som kan endres ved å klikke på den i opptakstabellen. Som standard er den satt til uoppført.

offentlig: alle kan se den hvis de har romlenken.
Unoterte: bare brukere som har opptakslenken kan se den.

Administrere opptak

Ved å bruke rullegardinmenyen i opptakstabellen kan du slette et opptak eller sende det til en venn via e-post. Husk at det å sende et ikke-oppført opptak via e-post vil gi vennen tilgang, så hvis du vil at et opptak skal være helt privat, må du ikke dele opptakslenken.

Slettede opptak kan ikke gjenopprettes, så vær forsiktig når du sletter et opptak.

Endre opptak

Gi nytt navn til opptak direkte ved å bruke opptakstittelen

For å redigere opptaksnavnet direkte ved å bruke tittelen, kan du holde musepekeren over tittelen og se et redigeringsikon.

Rediger ikon for Greenlight-opptakstittel

Du kan enten klikke på redigeringsikonet eller dobbeltklikke på tittelen for å aktivere redigeringsmodus:

Redigeringsmodus for Greenlight-opptakstittel

Etterpå kan du endre navnet ved å klikke hvor som helst eller trykke på enter-tasten.

Sortering og søk i opptak

Det er mulig å sortere opptak etter beregninger som navn , brukernummer og opptakslengde.

Dette kan gjøres ved å klikke på overskriftene i tabellen (blater mellom stigende , synkende og ingen bestemt rekkefølge ):

Greenlight Recording Sort Asc
Greenlight Recording Sort Desc

Det finnes også et live-søk som kan returnere hvilken som helst del av navnet på opptaket:

Greenlight-opptakssøk

Søking og sortering kan brukes sammen med:

Greenlight opptaksfilter og søk